Nezleye yakalanmamak aslında çok kolaydır. Purell'de yıkanmanıza veya tanıdığınız herkesten kaçınmanıza gerek yok.

Nezleye yakalanmamak aslında çok kolaydır. Purell'de yıkanmanıza veya tanıdığınız herkesten kaçınmanıza gerek yok. Bana (bir çocuk dışında) soğuk algınlığı olan birini gösterin, ben de size soğuk algınlığından birkaç gün önce dinlenmeleri gerektiğini bildikleri halde kendilerini zorlamak için bilinçli bir karar veren birini göstereyim.

İçinizde o küçük ses var - ki bu gerçekten büyük, devasa, son derece güçlü bir sestir ve maalesef zihnimiz ne yazık ki "küçük statüye" indirir - size ne zaman sakin olmanız gerektiğini söyler. Duydun! Sahip olduğunu biliyorum. Belki de “Daha erken yat. Bir işi daha bitirmeye çalışmayın. İş yerinde bir ruh sağlığı günü için arayın.”

Görmezden gelmeyi seçtiğinizde, ses biraz daha yükselir ve daha ısrarcı olur. Ve yine de görmezden gelir ve kendinizi zorlarsanız, kısa sürede kendinizi soğuk algınlığı ile bulursunuz. Soğuk algınlığının kalıcı olduğunu fark ederseniz, kendinize şu soruyu sorun: "Soğuk algınlığından ne alıyorsunuz? Ne faydası var?”

Sempati mi? Dinlenmek mi? Kabul mü? Aklına değil kalbine sor. Muhtemelen kendinizi beslemek için köklü bir ihtiyaç keşfedeceksiniz.

Peki, ilk etapta soğuk algınlığına yakalanmaktan nasıl kaçınırsınız? Kendinizi harika hissetmenizi ve nefesinizin temiz kalmasını sağlayacak üç ipucu:

  1. Mola vermenizi istediğinde içinizdeki o bilge sesi dinleyin. Yapılacaklar listenizdeki o bir öğeyi bitiremeyebilirsiniz, ancak bir haftalık üretkenliğinizi soğuk algınlığı nedeniyle de kaybetmezsiniz.
  2. Nezle olacakmış gibi hissetmeye başladığınızda, vücudunuzda hasta hissetmeyen bölgelere odaklanın. Bu küçük bir "hokus pokus" çekim yasasıdır, ama gerçekten çok güçlüdür! Örneğin, boğazınızın sol tarafı ağrıyorsa, sağ tarafınızın ne kadar iyi hissettiğine dikkat edin. Her iki taraf da ağrıyorsa, kafanızın hâlâ rahat olduğunu fark edin. Hastalıktan çok sağlığa odaklanmak istiyorsunuz . Plasebo etkisinin işe yaramasının bir nedeni var. Bu zihninizin gücü!
  3. 5 Dakikalık Refleksoloji rutinimi, soğuk algınlığı için masaj yapmak üzere 5 Çin Refleksoloji noktasına uygulayın . Soğuk algınlığını önlemek için de çalışır.

Hayatında bir daha nezle olmak istemiyorsan, içindeki o büyük sesi dinle ve zihnini, bedenini, ruhunu ve ruhunu besle.