ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği ve kamuoyunda 'Umut' adıyla bilinen genci evinde ziyaret eden uzman psikolog ve refleksolog Halil Tabur, ayaklarına masaj yaparak tedavi uyguladı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde Gülsüm Kabadayı'nın bakımını üstlendiği ve kamuoyunda 'Umut' adıyla bilinen genci evinde ziyaret eden uzman psikolog ve refleksolog Halil Tabur, ayaklarına masaj yaparak tedavi uyguladı.

Aksu'da 30 Ağustos 2008'de araç çarpması nedeniyle ağır yaralı halde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen ve hastanede 'Umut' adı verilen genci Korkuteli'deki evini ziyaret eden uzman psikolog ve refleksolog Halil Tabur, ayaklarına masaj yaparak tedavi uyguladı. Bakıcı anne Gülsüm Kabadayı ile sohbet ederek durumunu hakkında bilgi alan Tabur, refleksilojinin destekleyici ya da tamamlayıcı tedaviler arasında yer aldığını aktardı.

Tabur, "Refleksoloji ayak ve el refleksolojisi belli noktaların manuel uyarılarak vücuttaki sinirlerin ve kan dolaşımının uyarılmasıdır. En yaygın uygulanan ise ayak refleksolojisidir. Stres belki de günümüz insanlarının karşılaştığı en temel sorundur. Bu sorunun sinir sistemimiz üzerindeki etkisi son yıllarda yapılan araştırmalarla kanıtlanmış olup günlük hayatta yaşadığımız birçok sorun buna dayalıdır. Stres kan dolaşımını yavaşlatır refleksoloji ise kan dolaşımını hızlandırarak vücudun besin almasını ve toksin atımını hızlandırır" diye konuştu.