Refleksoloji, ayaklara yapılan çeşitli masaj hareketleri ile bedenin belirli bölgesinde birikmiş olan enerjiyi serbest bırakmaktır. Ayaklara uygulanan bu masaj sayesinde bedene ait kendi kendini iyileştirme özelliği harekete geçirilir.
Refleksoloji Kursu
Refleksoloji, ayaklara yapılan çeşitli masaj hareketleri ile bedenin belirli bölgesinde birikmiş olan enerjiyi serbest bırakmaktır. Ayaklara uygulanan bu masaj sayesinde bedene ait kendi kendini iyileştirme özelliği harekete geçirilir. Temel olarak, hastalıkların bedenin bir bölgesinde hapis olan enerjiden kaynaklandığı düşünülür. Refleksoloji, iste bu enerjiyi tüm vücuda yaymak için yapılır. Bir çeşit terapi olan refleksoloji, insanda rahatlama, rahat bir uyku ve toksinlerden arındırılmış bir beden ile birlikte dolaşım sisteminin güçlenmesini sağlar. Refleksoloji uygulanan kişi, kendisini ruhsal ve fiziksel bakımdan rahatlamış hisseder, kan akışını arttırır.
Refleksoloji Kursu Nedir?
Refleksoloji kursu, masaj alanında uzmanlaşmış kişilerin destekleyici ve tamamlayıcı masaj eğitimi almaları için açılmış bir kurstur. Ayağın temel anatomisi, refleks noktalarını saptayabilme gibi bilgilerin içerdiği bir kurstur. Kurs sayesinde yeterli bir donanıma sahip olmuş olursunuz. Refleksoloji kursunun amacı bu alanda nitelikli uzmanlar yetiştirmektir.
Refleksoloji Kursu Eğitim İçeriği
Refleksoloji kursu, 4 gün sürmektedir. Temel masaj eğitimi almış ve uzman olan kişiler refleksolojiegitimi.net/ farkıyla bu kursa katılabilirler. Eğitim sonunda refleksoloji kursu katılımcıları Kum Day Spa eğitim sertifikasını almaya hak kazanırlar. Eğitim toplamda 32 saat sürmektedir ve içeriğinde 4 temel ders vardır.
1. Refleksoloji Nedir? Alan Terapisi Nedir? Nasıl Fayda Sağlar?
2. Kullanılan teknikler nelerdir?
3. Refleksolojinin günlük sıkıntılarımız için uygulanması
4. Refleksoloji rutini
Refleksoloji Hangi Hastalıkların Tedavisi İçin Uygulanır?
Refleksoloji, birçok psikolojik ve bedensel hastalıkların tedavisi için uygulanan bir terapidir. Çağımızın vebası olan depresyon, anksiyete, stres ve panik atak hastalıklarının tedavisinde başvurulan bir tedavi yöntemidir. Bunlar dışında bel boyun fıtığı, migren ve hormonal sorunları olan hastaların başvurduğu bir tedavi şeklidir. Bunun dışında eklem hareketliliğine büyük fayda sağlar. Yapılan bir araştırmaya göre regl öncesi ağrıları %45 oranında azalttığı gözlemlenmiştir. Konsantrasyon bozukluğu yaşayan kişilerin zihin fonksiyonlarını harekete geçirir.
Refleksolojinin Uygulanma Şekli
Refleksoloji kursu katılımcılarının kurs sonunda hastaların ayak tabanında yer alan refleks noktalarına el ve parmak tekniklerini uygulama yöntemini öğrenirler. İlk olarak hastanın rahat bir şekilde uzanması sağlanır. Refleksoloji uzmanı hastanın ne şikayeti varsa ayak tabanında o noktayı bularak basınç uygular. Kişi noktaya basınç uygulandığı anda acı hissettiği an tam doğru nokta bulunmuş olur. Daha sonra çeşitli masaj teknikleri diğer bölgeler için uygulanır.
Refleksoloji Kimler İçin Uygulanmaz
Refleksoloji, belirli hastalıkları olan kişiler için önerilmektedir. Hamilelerin ve bacaklarında varis olan kişiler için refleksoloji uygulanmaması gerekir. Diyabet, kanser hastaları ve damar tıkanıklığı olan hastalara refleksoloji uygulanmamalıdır. En önemlisi ise refleksoloji kursu almamış ve bu konuda uzman olmayan kişilerin bu tedaviyi uygulaması istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Vücudunuz yanlış uygulanan teknikler yüzünden zarar görebilir.
Refleksolojinin Tarihi
Refleksoloji, elimizdeki verilere göre MÖ 4000 yılına dayandığını gösteriyor. Antik Mısır'da ise bir doktorun mezarında görülen resimlerde ayaklara yapılan bir çeşit masaj tekniği gözlemlenmiştir. Çinlilerin ise MÖ 400 yılında akupunktur tedavisi ile birlikte ayaklara basınç uyguladığı bilinmektedir. İki büyük medeniyetin refleksoloji hakkında ne tür bir ilişkiye sahip oldukları bilinmemekle beraber, terapinin iyileştirici gücünü keşfederek, bu yöntemi tüm Dünya'ya yaymışlardır. Bu yüzyılın başında bu terim neredeyse hiç bilinmiyordu. Batı, refleksoloji teriminden bir haberdi. Amerikalı KBB doktoru Dr. William H. Fitzgerald bu terimi yeniden keşfederek uygulamaya geçirmiştir. Refleksoloji üzerine kitaplar yazan ve bu tekniğin uygulayıcısı Mildread Carter'a göre, Dr. William H. Fitzgerald 1913 yılında, bu tekniği akupunktur ile beraber geliştirerek uygulamıştır.