Ayak refleksolojisinin rahatlamanın yanı sıra vücudunuzun işleyişini iyileştirerek sağlığınız için son derece faydalı olabileceğini söyleseler, bunun mümkün olduğunu düşünürmüydünüz? 

Ayak refleksolojisinin rahatlamanın yanı sıra vücudunuzun işleyişini iyileştirerek sağlığınız için son derece faydalı olabileceğini söyleseler, bunun mümkün olduğunu düşünürmüydünüz? 

Ve insanlık tarihi boyunca farklı kültürler tarafından kullanılan bu kadim teknik, tüm vücudumuza sağladığı uzun faydalar sayesinde toplumumuzda referans olmaya devam ediyor.

Bu doğal terapi nedir? Uzmanların işaret bu tekniğin prensibi ayak taban ve genel olarak ayak, o belli noktalarını gösterir tüm vücudun bir ölçek görüntüye karşılık gelmektedir. Bu, ayakların her bölgesinde vücudun bir organının yansıdığı anlamına gelir, bu nedenle ayakların belirli bölgelerine yapılan masajlar yoluyla diğer iç organlar etkilenebilir.

Bu tekniğin prensibi, ayak tabanının ve genel olarak ayağın belirli noktalarının, tüm vücudun ölçekli bir görüntüsüne karşılık geldiğine işaret eder.

Ayaklar vücudun en fazla sinir ucuna sahip kısmı olduğu için, bazıları bu bölgeye uygulanan herhangi bir basıncın periferik sinir sisteminde bir sinyal oluşturduğunu ve bunun da beynin çeşitli bölümlerinin işlediği merkezi sinir sistemine ulaşan bir sinyal oluşturduğunu açıklar. . İç organlar arasındaki bağlantıların varlığı, Batı tıbbı perspektifinden refleksolojinin etkilerini açıklayacaktır.

Açıklamanız ne olursa olsun , gerçek şu ki, bu masaj tekniğinin terapötik kapasitesi bir gerçektir. Ve bunlar, sahip olduğu birçok faydadan bazılarıdır: iç organların işleyişini iyileştirir ve düzenler; kan ve lenf dolaşımının iyileştirilmesi; sindirim ve idrar sistemini iyileştirir; toksinleri, atıkları ortadan kaldırır ve vücudu detoksifiye eder; belirli iltihapları azaltır ve analjezik kapasiteye sahiptir; stresi ve kaygıyı azaltır ve gerilimi serbest bırakır; kronik yorgunluğu canlandırır ve iyileştirir; vücudun savunmasını uyarır; farklı sistemleri dengeleyerek önleyici davranır; ve vücudun kendi kendini iyileştirme kapasitesini arttırır.

Bu, refleksolojiyi vücudu dengelemeye ve düzenlemeye yardımcı olan ve böylece farklı sistemlerin işleyişini iyileştiren doğal bir terapi yapan şeydir. Ayrıca çok rahatlatıcıdır, bu nedenle stresi azaltır, uykusuzlukla savaşır ve kısacası yaşam kalitesini artırır.